چگونه کودکان را به مطالعه تشویق کنیم؟

 

وقتی کتابی در کیف داشته باشی، مثل این است که یک دوست سخن گو داری که در سکوت، بهترین هم صحبت توست. وقتی قصه داری یا دلت گرفته است، باز هم کتاب تنها همراهی است که بدون دخالت در کارهایت، برایت حرف می زند تا تو آرام بگیری. کتاب مامنی است که می شود به آن پناه برد و ساعت ها از آن لذت برد. وقتی که اهل کتاب و کتابخواندن هستی، با هر کتاب، صاحب دنیایی می شوی که آدم هایش را با تخیل خود ساخته ای و فقط یک کتابخوان است که می تواند تمام این لذت ها را درک کند.    برای خواندن ادامه این مطلب بر روی فلش قرمز در بالای صفحه کلیک کنید.

حال چطور می شود که یک نفر به مطالعه عشق می ورزد، اما دیگری فقط زمانی دست به مطالعه می برد که مجبور است؟ اگر کسی در پاسخ این سوال که چرا مطالعه نمی کنی؟ بگوید: چون مطالعه کردن را دوست ندارم! چه کاری می توان کرد که لذت کتاب خواندن را به او بچشاند؟ کتاب غذای روح است، اگر کسی این غذا را دوست نداشته باشد، چطور می شود زائقه اش را تغییر داد؟

 

+ والدین کتاب خوان، فرزندان کتاب خوان

مادران زیادی را می شناسیم که دوست دارند فرزندانشان کاب خوان بار بیایند. آن ها برای رسیدن به این هدف، کتاب های تصویری و غیر تصویری با اندازه ها محتواهای مختلف برای فرزندشان می خرند، اما در نهایت از بی علاقگی کودک خود، نسبت به مطالعه شکایت می کنند، چرا که نمی دانند آنچه فرزندانشان را کنجکاو و علاقه مند به خواندن می کند، فقط دیدن کتاب های رنگی یا رفتن به کتابفروشی و نمایشگاه کتاب نیست، بلکه دیدن مادر و پدری است که همیشه مطالعه می کنند و درباره آنچه می خوانند، با هم صحبت می کنند.

به جای موعظه، بگذارید او ببیند که پدر و مادرش به مطالعه عشق می ورزند. این بهترین پند و اندرز است. اگر خودتان اهل مطالعه نیستید، چطور انتظار دارید فرزندتان بدون دید هیچ الگویی، علاقه مند به خواندن باشد؟

بد نیست اول از خودتان شروع کنید، هیچ وقت برای خواندن دیر نیست.